Vennligst roter enheten din

Freecell Kabal

Opprinnelsen til Free Cell-spillet

Free Cell er et populært kabal kortspill som ble utviklet av Paul Alfille i 1978. Det ble først introdusert på datasystemet PLATO og kom senere til Windows-operativsystemet. Spillet ble populært på begynnelsen av 1990-tallet, da det ble inkludert i operativsystemet Windows 95. Free Cell er nå et av de mest populære kabalspillene i verden.

Spille Free Cell spill: Regler

Free Cell er et kabal som spilles med en standard kortstokk med 52 spillkort. Målet med spillet er å flytte alle kortene fra tablået til fundamentbunkene. Spillet er vunnet når alle fire grunnbunkene er bygget opp i farge fra ess til konge.

Spillet spilles med åtte tablåbunker, fire grunnbunker og fire frie celler. Tableauhaugene er de åtte kolonnene med kort i midten av skjermen. Grunnbunkene er de fire tomme feltene øverst til høyre på skjermen. De frie cellene er de fire tomme feltene øverst til venstre på skjermen.

Spillet begynner med at alle 52 kortene deles ut med billedsiden opp i de åtte tablåbunkene. Kortene i tablåbunkene er ordnet i synkende rekkefølge og vekslende farger. Det øverste kortet i hver tablåbunke er tilgjengelig for spill på grunnbunkene eller de frie cellene.

Kortene i de frie cellene kan flyttes til tablåbunkene, men bare ett kort kan flyttes om gangen. Kort i tablåbunkene kan flyttes til grunnbunkene eller andre tablåbunker, men bare hvis de er i rekkefølge og alternative farger.

Hvis en tablåbunke er tom, kan et hvilket som helst kort flyttes til den bunken. Hvis en ledig celle er tom, kan et hvilket som helst kort flyttes til den cellen. Hvis alle fire ledige celler er fylt, kan ikke flere kort flyttes til de ledige cellene.

Andre typer kabalspill

Det finnes mange forskjellige typer kabaler, hver med sine egne unike regler og spill. Noen av de mest populære kabalspillene inkluderer:

Førti tyver

Dette er et utfordrende spill som spilles med to kortstokker. Målet er å flytte alle kortene til de åtte grunnbunkene i farge fra ess til konge. Du kan bare flytte ett kort om gangen, og tablåhaugene må bygges ned i vekslende farger.

Beleiret slott

Dette er et unikt spill som spilles med to kortstokker. Målet er å flytte alle kortene til grunnbunkene i farge fra ess til konge. I motsetning til andre spill bygges ikke fundamenthaugene opp ett kort om gangen. I stedet må du flytte hele sekvenser av kort i synkende rekkefølge.

Yukon

Dette er et utfordrende spill som spilles med en standard kortstokk på 52 kort. Målet er å flytte alle kortene til grunnbunkene i farge fra ess til konge. Tableauhaugene er bygget ned i vekslende farger, og du kan flytte hvilken som helst sekvens av kort uavhengig av hvor mange kort som er i sekvensen.

Ønsket

Dette er et morsomt og utfordrende spill som spilles med en standard kortstokk med 52 kort. Målet er å flytte alle kortene til grunnbunkene i farge fra ess til konge. Spillet har fått navnet sitt fra det faktum at du kan komme med et "ønske" ved å flytte et kort fra bordet til grunnbunken uten å følge de vanlige reglene. Du kan imidlertid bare ønske deg ett ønske per spill.

Trekkspill

Dette er et unikt spill som spilles med en standard kortstokk med 52 kort. Målet er å flytte alle kortene til grunnbunkene i farge fra ess til konge. Tableauhaugene er bygget opp eller ned i vekslende farger, og du kan flytte hele sekvenser av kort uavhengig av hvor mange kort som er i sekvensen.

Edderkopp

Dette er et utfordrende spill som spilles med to kortstokker. Målet er å flytte alle kortene til grunnbunkene i synkende rekkefølge og i samme farge. Tableauhaugene er bygget ned i vekslende farger, og du kan flytte hele sekvenser av kort uavhengig av hvor mange kort som er i sekvensen.

Tips om hvordan du kan vinne Free Cell

Å vinne på Free Cell krever strategi og dyktighet. Her er noen tips om hvordan du kan forbedre sjansene dine for å vinne: